Måste vi installera 3D Secure?

Vad är 3D Secure?
3D Secure är en säkerhetslösning för kortköp på internet som har tagits fram av kortnätverken Visa och Mastercard. Det är ett sätt att öka säkerheten för betalningarna i din e-handel och innebär att konsumenten utöver kortuppgifter behöver ange ett lösenord för att fullfölja betalningen.

3D Secure innebär att du som e-handlare har ett extra skydd för eventuella bedrägerier, då det är den kortutgivande banken som tar ekonomiskt ansvar.

Säkerhetslösningen 3D Secure ökar säkerheten för köp på nätet och är en del av EU:s regler kring kortbetalningar online (PSD2). Du som e-handlare måste installera och aktivera stöd för 3D Secure samt genomföra testtransaktioner före den 1 januari 2021.

Svenska kortutgivare står under tillsyn av Finansinspektionen och måste följa gällande lagstiftning och därmed avvisa transaktioner som inte uppfyller kraven. Det kan innebära att köp i din nätbutik avvisas om kraven inte är uppfyllda.

För säkra kortköp i din e-handel
Trygg E-handel rekommenderar dig som har nätbutik att höra av dig till din kortinlösare och betalväxel för att få hjälp med installation och uppgradering till korrekt version (EMV3DS).

Syftet med EU-direktivet är att öppna upp för konkurrens inom betalningsområdet och att skapa bättre förutsättningar för säkrare kortbetalningar.

Anne Bardeman
Skriven av Ansvarig för Trygg E-handel Anne Bardeman 15 december 2020

Våra tjänster

1h gratis — varje år

Trygg E-handlare har rätt till 1h gratis kostnadsfri rådgivning till ett värde av 2500 kr/år.

Saknar du några frågor?

Mejla i så fall gärna in till oss direkt och berätta vilken fråga just du behöver hjälp med!
Genom att skicka in en fråga så godkänner du att vi kan komma att publicera den anonymt på FAQ-sidan på Trygg E-handels hemsida. Vi kommer även att hantera dina personuppgifter. För mer information läs vår integritetspolicy.

0 / 140