Hur skyddar vi våra lösenord?

Att skydda dina lösenord är avgörande för att förhindra att någon obehörig kan få tillgång till din information och dina användarkonton. Lösenord är våra nycklar på internet då det är så vi identifierar oss på olika webbsidor. Med starka lösenord och ett smart användande kommer du långt. Här nedan följer några tips på vad du som företagare bör tänka på för att förebygga att någon obehörig får tillgång till företagets information.

 • Se över vilka tjänster, appar och inloggningar som används i företaget. Tänk på att oftast behöver inte alla i företaget ha åtkomst till all information.
 • Ha skärmlås på alla företagets datorer, mobiltelefoner och surfplattor.
 • Se till att medarbetare använder starka lösenord till egna personliga konton. Exempelvis:
  – Undvik personliga referenser. Ingen ska genom att läsa på lite om dig kunna gissa ditt lösenord.
  – Välj ett långt lösenord, gärna med olika tecken. Ett tips är att använda sig av meningar.
  – Använd unika lösenord för alla tjänster. Genom att ha unika lösenord säkerställer du att ett dataintrång eller tillfälligt slarv inte drabbar alla konton.
 • Spara inte dina lösenord i mobilen. Vare sig på själva sidan där lösenordet gäller (för att förenkla inloggning vid ett senare tillfälle) eller som anteckningar.
 • Använd om möjligt lösenordshantering. Så kallade ”lösenordshanterare” är programvara som håller reda på alla dina inlagda lösenord. Du behöver då bara kunna ett starkt lösenord.
Anne Bardeman
Skriven av Ansvarig för Trygg E-handel Anne Bardeman 30 mars 2020
Senast uppdaterad 26 januari 2024

Saknar du några frågor?

Mejla i så fall gärna in till oss direkt och berätta vilken fråga just du behöver hjälp med!
Genom att skicka in en fråga så godkänner du att vi kan komma att publicera den anonymt på FAQ-sidan på Trygg E-handels hemsida. Vi kommer även att hantera dina personuppgifter. För mer information läs vår integritetspolicy.

0 / 140