Kundundersökningar, vad gäller?

Får vi skicka ut kundundersökningar till våra medlemmar i kundklubben utan samtycke?

Ja, en kundundersökning kan skickas ut utan att medlemmen har lämnat sitt samtycke till det. Om kundundersökningen innebär att ni kommer att behandla medlemmens personuppgifter krävs dock att behandlingen utförs i enlighet med gällande dataskyddsregler. Det innebär bland annat att ni ska ha klart för er varför ni behöver behandla medlemmens personuppgifter, d.v.s. ändamålet med behandlingen, samt att ni inte behandlar fler uppgifter än vad som är nödvändigt för det ändamålet.

Behandlingen måste även ha en s.k. laglig grund.

Ja, en kundundersökning kan skickas ut utan att medlemmen har lämnat sitt samtycke till det

När det gäller kundundersökningar kan ändamålet med behandlingen exempelvis vara att ni önskar utvärdera, utveckla och förbättra en tjänst. Personuppgiftsbehandlingen kan stödjas på den lagliga grunden intresseavvägning, förutsatt att ni har ett berättigat intresse av att behandlingen utförs och att detta intresse väger tyngre än medlemmens intresse av skydd för sina personuppgifter.

Anna Hultengård
Skriven av Jurist Anna Hultengård 20 februari 2020
Senast uppdaterad 26 januari 2024

Våra tjänster

GDPR-Expert

Få hjälp av en jurist med GDPR-expertis

1h gratis — varje år

Trygg E-handlare har rätt till 1h gratis kostnadsfri rådgivning till ett värde av 2500 kr/år.

Saknar du några frågor?

Mejla i så fall gärna in till oss direkt och berätta vilken fråga just du behöver hjälp med!
Genom att skicka in en fråga så godkänner du att vi kan komma att publicera den anonymt på FAQ-sidan på Trygg E-handels hemsida. Vi kommer även att hantera dina personuppgifter. För mer information läs vår integritetspolicy.

0 / 140